EU Trust

Kurv - 0 Vare

Du har ingen varer i handlekurven.

  Franske helsemyndigheter vil beskytte barn ennå mer
  Publiseret den 1. nov. 2016

  Ny kritisk vitenskapelig fransk rapport konkluderer med at barn er mer sårbare for mobilstråling (RF). Det franske Helseagentur anbefaler derfor ytterligere stramninger av reglene for eksponering av stråling for små børn.

   

  Det franske nasjonale helsesagentur, ”l'Agence Nationale de Sécurité Sanitaire” (ANSES), har nettopp utgitt en ny vitenskapelig rapport "Radiofrekvent Eksponering og barns sunnhet". Den konkluderer at barn er mer sårbare overfor radiofrekvente (RF) trådløse eksponeringer, og anbefaler en umiddelbar reduksjon av eksponering av trådløs stråling fra alle trådløse enheter for små barn.

  Stramning av Frankrikes i forveien høye krav
  Helseagenturet oppfordrer til å stramme reglene ytterligere, fordi barn opplever alvorlige innlærings- og andre problemer forbundet med trådløse eksponeringer. Stramningene kommer selv om Frankrike siste år vedtok verdens strammeste regler for barns eksponering av mobilstråler, der blant annet forbyr WIFI i barnehager, samt at WIFI skal slukkes når det ikke er i bruk, i de lavere klassetrinn i grunnskolen. Mobiltelefoner er også forbudte til barn.

  Danmark halter (dessverre) langt efter med lovgivning og anbefalinger...

  Børn optager 60% mere stråling end voksneMotsatt blant annet Danmark har Frankrike tidligere vedtatt meget beskyttende lover i forhold til radiofrekvente eksponeringer. Wi-Fi er forbudt i barnehaver og OFF (av) er standardinnstillingen i grunnskoler (med mindre spesifikk klasseundervisningen krever dette i visse perioder). Den franske lov krever også overholdelse av regler for stråling fra mobilmaster og merking av WiFi-sendere i det offentlige rom. Den franske mobiltelefon-lovgivningen forbyr mobiltelefoner til små barn, forlanger SAR merking, og krever at alle mobiltelefoner selges med høretelefoner.

  Etter de seneste ekspertvurderinger, anbefaler agenturet, blant annet at reglene endres til å omfatte alle radiofrekvente enheter, og spesielt de som er beregnet til barn (Nettbrett-computere, babyalarmer, leker som benytter WiFi osv.). Videre underlegges de samme forpliktelser til kontroll av eksponeringsnivåer og opplysninger til offentligheten, som også gelder for mobiltelefoner.

  Danske grenseverdier er ikke skapt for barn!
  ANSES anbefaler at ytterligere undersøkelser vurderer de sunnhetsmessige og psykososiale konsekvenser (innlæring i skolen, sosiale og familiemessige relasjoner etc.) hos barn som er forbundet med bruken av mobile kommunikasjonsteknologier, især på grund av vanedannende fenomener, døgnrytme-forstyrrelser med mere. Mens disse resultater avventes, anbefaler agenturet, at foreldre oppmuntrer deres barn til fornuftig bruk av mobiltelefoner, unngå kommunikasjon om natten, samt begrense hyppigheten og varigheten av oppkall.
  De grenseverdier man har i Danmark er basert på en modell med veltrenede store menn. Vi ved, at barn er mye mer mottakelige - og det fortsetter Forankring med å ta hensyn til, ved å stramme ytterligere op.

  Les hele rapporten her
  (Denne artikkel er en bearbeidelse av en artikkel forfattet av Karin Nørgaard, EHS Foreningen)