EU Trust

Kurv - 0 Vare

Du har ingen varer i handlekurven.

Helsesøsteren om stråling og gravide...
Publiseret den 24. jan. 2018

Det er med tiden gått opp for de fleste at røyking, stoffer og alkohol ikke henger sammen med en sunn og avbalansert graviditet. Men våres moderne og ikke minst digitale adferd inneholder flere trusler enn det kan ses med det blotte øye, påpeker Helsesøster Anette Straadt.

 

Gi de små den beste start

Det er med tiden gått opp for de fleste at røyking, stoffer og alkohol ikke henger sammen med en sunn og avbalansert graviditet. Det krever en sunn og sterk kropp å gi barna den beste start på livet. Men våres moderne og ikke minst digitale adferd inneholder flere trusler enn det kan ses med det blotte øye, påpeker Helsesøster Anette Straadt.

Den usynlige trusselenAnette Straadt - RadiCover-amabassadør og sundhedsplejerske

Den elektromagnetiske strålingen er overalt omkring oss og gjennomsyrer hverdagen vår. Mobiltelefoner, tablets, computere, GPS’er, smarte klokker og intelligente kjøkkenmaskiner. Alt sammen gjør hverdagen vår lettere, raskere og morsommere, men det er også en bakside. Strålingen fra alle disse enhetene påvirker oss alle sammen – også dem som fortsatt ligger inne i mors mage. Anette Straadt, som både er RadiCover-ambassadør, helsesøster og stifter av Æblebørn.dk, mener det er foreldrenes ansvar å beskytte barnet mot stråling.

"Babyer vokser i full fart inne i deres mors mage. Og nettopp i denne vekstfasen er hjernen ekstra utsatt.  Alene av den grunn, gir det i min optikk riktig god mening å være ekstra oppmerksom på omgivelsene. Jeg vet godt at det kan høres ut som en skremmekampanje. Sånn er det ikke tenkt. Den digitale tidsalderen er hverdagen vår og det er på mange måter veldig godt. Vi er som foreldre med til å vise barna våre veien og gi dem gode vaner. Gode digitale vaner starter altså allerede i graviditeten – og for de kommende fedre faktisk enda tidligere. ”

Mistanke til stråling påvist på ny - øket risiko for abort...

Tidligere har studier fra bla. UCLA University, USA påvist, at strålingen fra ovennevnte trådløse enheter kan påvirke barn helt ned til fosterstadiet og senere gi barna både innlæringsvanskeligheter og adferdsproblemer. Det er også offentlig kjent, at menn kan oppleve reduseret fertilitet hvis de går rundt med mobilen i lommen. Og nå er det så skrevet enda et kapitel i boken om barns sunnhet i den digitale tidsalder. Spritt ny forskning har nemlig funnet en alarmerende og tankevekkende kobling mellom antallet av aborter og mengden av stråling fra elektromagnetisk stråling.

Helsesøsterens råd om stråling og graviditet

Anette Straadt råder derfor alle til å tenke seg om når de bruker deres trådløse enheder. Både kommende foreldre og folk som har planer om å tiltøye enda en genersjon til stamtreet i fremtiden bør være oppmerksomme på den effekt de skadelige strålene fra mobiltelefoner, tablets og bærbare computere kan ha.

 "Som gravid og kommende foreldre er man alltid interessert i å gi sitt barn de beste betingelser for et sunt og godt liv. Den gravide mor sørger for å spise sunt, få nok vitaminer, sunne fettstoffer og så videre. Jeg vil samtidig sterkt oppfordre til at man som kommende foreldre tar aktivt stilling til, hvordan man vil forholde seg til den økede mengde stråling i livet og hverdagen vår.

La tvilen om stråler komme barna til gode

De nye amerikanske undersøkelsene tyder på, at det har en betydning ikke minst for våre barn og kommende barn. Jeg er stor tilhenger av alt det som den digitale verden kan hjelpe oss med. Men jeg er samtidig også stor fortaler for at vi lar tvilen om strålingens negative konsekvenser komme barna til gode. Ikke minst fordi det ikke er så vanskelig å gjøre en forskjell og nedsette strålingsmengden med gode digitale vaner og med covers, tepper og andre produkter som har dokumenteret effekt for å nedsette strålingen".

Hvis du er enig med Anette eller bare nysgjerrig på hvordan du faktisk beskytter deg best mulig mot den usynlige trusselen fra vår digitale omverden, så les mer her...

Stråling Gir 2,7 Gange Større Risiko For Abort

Gravide og mobilstråling