EU Trust

Kurv - 0 Vare

Du har ingen varer i handlekurven.

  Så mye stråler mobiltelefonen din - 2017 listen
  Publiseret den 20. mars 2017
  Disse smarttelefonene avgir mest skadelig stråling! Det er enorme forskjeller fra mobil til mobil. Se hvilke modeller som er best og verst.
   

  Mobilsiden.dk har gitt ut en fersk oversikt over strålingsmengden fra alle de nyeste mobiltelefonene. Listen viser store forskjeller, på hvor mye stråling de ulike smarttelefonene utsender. 

  Disse smartphones afgiver mest stråling

  Den skadelige strålingsmengden som utsendes, når du streamer en film, bruker sosiale media, eller deler et bilde, varierer veldig. Men, så lenge mobilen må overføre data, og trådløst kommunisere med telemasten, er du utsatt. Det er derfor greit å vite om mobilen din er på verstinglista, eller blant de beste. 

  De verste mobilene stråler opptil 5x så mye!
  Visse smarttelefoner avgir opptil fem ganger mer stråling, enn andre konkurrerende merker. Alle de testede modellene forble under EUs fastsatte grenseverdi på 2W/kg, men det skal også sies at grenseverdien har vært voldsomt kritisert av eksperter, som mener den er opptil 100.000 ganger for høy.

  Hvor mye stråling de enkelte smarttelefonene emitterer, måles etter en såkalt SAR-verdi (Specific absorption rate) - og en nylig rapport fra nyhetsiden Inferse.com viser at det er enorme forskjeller, mellom toppen og bunnen, i denne disiplinen.

  Samsung modeller stråler minst
  Forskjellen er bl.a. tydelig med testvinneren - Samsung Galaxy S7 Edge. Med den laveste verdien på 0,264 W/kg, utsender den langt mindre stråling enn tillatt. Samsungs nye toppmodell, stjeler derfor førsteplassen, foran Asus Zenfone 3 og Samsung Galaxy A5 (2016).

  Apple og Huawei stråler mest
  Ikke overraskende - med tanke på tidligere rapporter - kommer mobiltelefonene, med de høyeste SAR-verdiene, fra Huawei og Apple. Huawei Honor 8 og P9 toppet verstinglista med henholdsvis 1,5 og 1,43 W/kg, mens Apple modellene iPhone 7 og 7 Plus kom rett bak. De hadde SAR-målinger på respektive 1,38 og 1,24 W/kg.

   

  Så mye stråler mobiltelefonen din - 2017 listen

   

   

   
  Se en liste med eldre mobiltelefoner fra 2015 her.

  Kilde: Mobilsiden.dk -
  http://www.mobilsiden.dk/nyheder/disse-smartphones-afgiver-mest-straling,lid.37297/

  Så enkelt reduserer du opptil 99,9% av de skadelige mobilstrålene

  Visste du at du ganske enkelt kan redusere opptil 99,9% av de skadelige mobilstrålene, ved å bruke våre anti-strålingsprodukter? Vi anbefaler eksempelvis mobildeksler og headset fra RadiCover! 


   Se alle anti-strålingsproduktene våre her