EU Trust

Kurv - 0 Vare

Du har ingen varer i handlekurven.

Stråling gir 2,7 gange større risiko for abort!
Publiseret den 24. jan. 2018

Vi har lenge kjent til UCLA´s studie av danske gravide kvinner som viste at mobilstråling påvirker fostre og øker sannsynligheten for, at barn får både innlæringsvanskeligheter og adferdsproblemer generelt senere i livet. Nå er det mer bekymrende nytt  fra en annen amerikansk forskergruppe.

 

Nå har enda en spritt ny amerikansk undersøkelse sett dagens lys, og resultatet er mildt sakt tankevekkende. Amerikanske Kaiser Permanente Division of Research, støttet med midler fra et offentlig, amerikansk sunnhetsinstitut, har fulgt 93 gravide kvinner under hele deres graviditetsforløp, og har vist en hittil ukjent stor sammenheng mellom utsettelse for magnetfelter i dagligdagen og tendensen til å abortere.Babyscanning

Magnetfelter er synderen

Magnetfeltene skapes omkring alt fra husholdningsapparater som brødristere, fjernsyn og hårfønere til velkjente syndere som mobiltelefoner, WiFi, mikrobølgeovner og solarier. Det er dog ikke alle typer magnetfelter som er blitt undersøkt for i denne omgangen. Faktisk er det kun snakk om de aller laveste frekvensområder fra 40 Hz og op til 1 kHz. Ved hjelp av Sunnhetsstyrelsens egene strålingstabell kan man se at strålingen fra mobiltelefoner, WiFi og solarier ikke engang er med i undersøkelsen. Hadde disse frekvenser opp til 5 gHz vært inkludert hadde bildet med all sannsynlighet sett enda værre ut!

Nesten 3 ganger større risiko for abort...

Sjefforskeren De-Kun Li er på den bakgrunn heller ikke redd for å konkludere at »Dette studie leverer, direkte på en human populasjon, nye beviser på at magnetfelter og ikke-ioniserende stråling kan ha negative biologiske konsekvenser for helbredet«. Faktisk hadde de kvinner som var utsatt for den kraftigste ikke-ioniserende strålingen nesten 3 ganger større risiko for å abortere - 2,7 for å være helt presis.

Understøtter tidligere studiers bekymrende resultatet

Undersøkelsen bekrefter hva forskere verden over har fryktet i årevis. Den ikke-ioniserende stråling kan beskade både vev og celler, og enda ufødte barn er særlig sårbare ovenfor strålingen. Ifølge rapporter gjengitt av "Rådet for Helbredssikker Telekommunikation" bør gravide advares mot å bruke mobiltelefoner eller andre trådløse kommunikasjonsformer mens de er gravide. 

Sunnhetsstyrelsen oppfordrer til påpasselighet

Også den danske sunnhetsstyrelsen har i årevis påpeket at gravide og barn bør unngå eller som minimum redusere bruken av mobiltelefoner så mye som mulig, og etterleve forsiktighetsprinsippet. WHO - Verdens Sunnhetsorganisasjonen  - støtter dette via deres kategorisering av mobilstråling som kat. 2B - "Muligvis kreftfremkallende", hvilket ble innskjerpet i 2011, hvor ny kritisk svensk forskning hadde påvist øket risiko for bl.a. hjernetumorer hos mobilbrukere.

Sånn beskytter du deg og ditt barn mot strålene

Her under kan du se hvordan du enkelt beskytter deg selv og barna dine, samtidig som du kan lese hva helsesøsteren sier...

Les mer og se hvordan du beskytter barna

Les hva helsesøsteren anbefaler

 
 
 
 
 

Søk i nyheter